Италия 10дни- Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна - travel studio

София, ул. Денкоглу 17, +359 2 / 950 62 23, +359 878 686 535 , +359 889 680 867, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Италия 10дни- Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна

Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим, Ватикана, Неапол (по желание), Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна

 

                                                                                    автобусна програма 10 дни / 9 нощувки

 

Дата на тръгване

Цена

13.04 - 22.04.2017

935 лв.

27.04 - 06.05.2017

935 лв.

                           18.05 - 27.05.2017

935 лв.

15.06 - 24.06.2017

935 лв.

31.08 ­- 09.09.2017

935 лв.

21.09 - 30.09.2017

935 лв.

19.10 - 28.10.2017

935 лв.

16.11 - 25.11.2017

935 лв.

 

Цената включва:

9 нощувки в хотел 3*: по 1 в Загреб; 1 в Лидо ди Йезоло; 2 в Монтекатини Терме; 3 в Рим или в района на Рим / Остия; 1 в района на Римини/ Ричоне и Любляна;

9 закуски в ресторантите на хотелите;

Туристическа програма в следните градове: Загреб, Венеция, Флоренция, Пиза, Рим, Ватикана, Асизи, Римини, Сан Марино, Любляна;

Местен екскурзовод във Флоренция; Екскурзовод на български език; 
Транспорт с комфортен автобус.

/Маршрут: 4200 км /

 

Пътуването на деца от 0 до 16 годишна възраст , се осъществява с валиден задграничен паспорт.

                                     


 

                                                       ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА 

 

1 ДЕН / София – Загреб

Отпътуване от София за Загреб в 08:00 ч. от Национален стадион „Васил Левски“ . Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

 

2 ДЕН / Загреб – Венеция

Закуска. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президнтството. Отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в района на Венеция – в красиви ят морски град Лидо ди Йеозоло.

 

3 ДЕН / Венеция – Флоренция

Закуска. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в хотел в района на Флоренция – в известния италиански СПА курорт Монтекатини Терме. Нощувка.

 

4 ДЕН / Венеция – Флоренция – Пиза

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“ (25 евро). Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града. Следва посещение на Пиза и разглеждане на „Площада на чудесата“, Катедралата (2 евро), Наклонената кула (18 евро), която се е утвърдила като една от най-любопитните атракции в Италия. Връщане в хотела. Нощувка в Монтекатини Терме.

 

5 ДЕН / Флоренция – Рим

Закуска. Сутринта отпътуване за Рим. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка на града: църквата „Санта Мария Маджоре“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе“ (6 евро), Колизеума (12евро), Арката на император Константин Велики, Римският форум, Императорските форуми, Пиаца „Венеция“ с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим. Настаняване в хотел в Рим/ околностите на Рим - Остия. Нощувка.

 

6 ДЕН / Рим – Ватикана

Закуска. уристическа програма в Рим, посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Посещение Ватиканските музеи (35 евро) – едни от най-красивите и забележителни паметници на църковното влияние! Тук ще имате възможността на разгледате безценните колекции на папите, „Сикстинската капела“, „Стаите на Рафаело“...

Самият папски център е нарекъл Ватикана мястото за “намесника на Христос на земята”- папата и неговите кардинали. Следобед посещение на Площад Навона – един от най-красивите римски площади, който е построен върху древноримска писта за надбягване с колесници и по тази причина все още е известен и като „Стадионът на Домициан“. Тук се намират „Фонтанът на четирите реки“, „Фонтанът на Нептун“ и „Фонтанът на Мавъра“, а в непосредствена близост е разположена и най-голямата архитектурна и културна забележителност на Рим – Римският Пантеон – един от многото исторически символи на града! Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

 

7 ДЕН / Рим – екскурзия до Неапол (по желание)

Закуска. Свободно време в Рим или по желание екскурзия до Неапол.Панорамна обиколка на Неапол, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър „Сан Карло“, Галерията „Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Свободно време за разходка и възможност да опитате прочутата традиционна неаполитанска пица за обяд. Връщане в хотела. Нощувка в Рим/ околностите на Рим - Остия.

 

8 ДЕН / Рим – Асизи – Римини

Закуска. Отпътуване за Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: мистичният град на Св. Франциск, все още ограден със старинни стени. Посещение на папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Отпътуване за Римини. Настаняване в хотел в района на Римини/ Ричоне. Нощувка.

 

9 ДЕН / Римини – Сан Марино - Любляна

Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Посещение на Сан Марино – средновековният оазис на Европа. Обиколка на града: Palazzo Publico, Статуята на Свободата, катедралата „Сан Марино“. Възможност за разходка по крепостните стени и Кулите – символи на града „Гуаята“ и „Честа“, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като по хубаво време погледът ви стига чак до далматинския бряг. Отпътуване за Любляна. Вечерна разходка в Любляна. Посещение на Старото кметство, Тримостието, река Любляна и Францисканския манастир. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

10 ДЕН / Любляна – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

 


 

 

 

За дати 13.04.2017 и 27.04.2017 е осигурено тръгване от :

Варна в 23:30 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – доплащане 60 лв;

Бургас в 01:30 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 50 лв;

Сливен в 03:00 ч.от бул.”Хаджи Димитър” – бензиностанция „ЕКО” до магазин „БИЛЛА”– доплащане 45 лв;

Стара Загора в 04:00 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 40 лв;

Пловдив в 05:00 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 30 лв.;

*Тръгването от провинцията се осъществява при минимум 8 туристи от град.

*При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.

Тръгване   08:00 от стадион "Васил Левски"

 

Цената не включва:

Доплащане за единична стая в хотел в околностите на Рим – 135 евро / 264 лв.;

Доплащане за настаняване в хотел в Рим – 30 евро/ 59 лв.;

Доплащане за единична стая в хотел в Рим – 150 евро/ 293 лв.;

Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 10 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 12 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 18 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 25 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 37 лв;

Сити такси: 18 евро;

Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);

По желание екскурзия до Неапол при минимум 25 души – 35 евро (заплаща се на място);

Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;

Входни такси за посещаваните туристически обекти;

По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.

 

 Допълнителна информация:

Информация за туристическите обекти:
Катедралата във Флоренция – 2 евро (заплаща се на място);

Наклонената кула в Пиза – 18 евро (заплаща се на място);
Базиликата „Сан Клементе“ - 6 евро (заплаща се на място);
Колизеума – 12 евро (заплаща се на място);
Галерия „Уфици“ – 25 евро (заплаща се предварително в офиса/необходима е предварителна резервация);
Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Разходка с гондола по Канале Гранде – 20 евро (заплаща се на място);
Посещението на Ватиканските музеи отнема около 3 часа;
Придвижването от Монтекатини Терме до ж.п. гара Прато се извършва с автобус. От там придвижването до Флоренция се осъществява с влак. Продължителността на пътуването е около 20-25 минути.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Необходими документи:

•      Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

•      За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 

 

 

 

 

Условия и срокове за записване:   

 

Капаро при записване: 50% по промо оферта и 30% по регулярна цена от общата стойност на пътуването. Доплащане до 10 /работни/ дни преди дататa на заминаване! Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените обявени в евро, са платими в лева по курса на БНБ.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес на управление София, бул.Христофор  Колумб  43, номерът на застрахователната полица е № 03700100001997

 В пакетната цена не се включва медицинска застраховка

 допълнителни застраховки

TRAVEL STUDIO предлага възможност за сключване на медицинска застраховка, ако желаете такава към вашия пакет. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата, или на страницата на застрахователя http://www.euroins.bg/trip-cancellation--718.html

TRAVEL STUDIO предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата.или на страницата на застрахователя http://www.euroins.bg/trip-cancellation--718.html Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия. 

 

Общи условия >>> h 

 информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел.

 

 * актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон, на e-mail или директно  в офиса на Тур Оператора

 

back to top